Potansiyelinizi Besleyin Besinler Kendinizi En İyi Şekilde Hissetmenize Nasıl Yardımcı Olur

Potansiyelinizi Çoğaltmak: Besinlerin Enerjideki Görevi Enerji hayat için eğer olmazsa olmazdır. Temel hücresel süreçlerden egzersiz ve düşünme şeklinde karmaşa aktivitelere kadar vücudun bütün işlevleri için gereklidir. Besinler, vücudun enerji elde etmek için gereksinim duyduğu maddelerdir. Yiyeceklerde bulunurlar ve iki gruba ayrılırlar: makro besinler ve mikro besinler. Makro besinler, vücudun büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratlar, proteinler ve yağları ihtiva eder. Karbonhidratlar, vücudun ana enerji deposudur. Hücreler tarafınca enerji için kullanılan glikoza parçalanırlar. Proteinler de enerji için kullanılır, sadece dokuların inşası ve onarımı için de gereklidirler. Yağlar yoğun bir enerji deposudur ve izolasyon ve öteki amaçlar için de kullanılırlar. Mikro besinler, vücudun minik miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Vitaminler, mineraller ve su ihtiva ederler. Vitaminler ve mineraller, enerji üretimi de dahil olmak suretiyle muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Su da birçok hücresel süreçte yer almış olduğu için enerji üretimi için gereklidir. Gıda maddeleri ve enerji arasındaki ilişki karmaşıktır. Genel hatlarıyla, ne […]

Potansiyelinizi Besleyin Besinler Kendinizi En İyi Şekilde Hissetmenize Nasıl Yardımcı Olur

Potansiyelinizi Artırmak: Besinlerin Enerjideki Rolü

Potansiyelinizi Çoğaltmak: Besinlerin Enerjideki Görevi

Enerji hayat için eğer olmazsa olmazdır. Temel hücresel süreçlerden egzersiz ve düşünme şeklinde karmaşa aktivitelere kadar vücudun bütün işlevleri için gereklidir. Besinler, vücudun enerji elde etmek için gereksinim duyduğu maddelerdir. Yiyeceklerde bulunurlar ve iki gruba ayrılırlar: makro besinler ve mikro besinler.

Makro besinler, vücudun büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratlar, proteinler ve yağları ihtiva eder. Karbonhidratlar, vücudun ana enerji deposudur. Hücreler tarafınca enerji için kullanılan glikoza parçalanırlar. Proteinler de enerji için kullanılır, sadece dokuların inşası ve onarımı için de gereklidirler. Yağlar yoğun bir enerji deposudur ve izolasyon ve öteki amaçlar için de kullanılırlar.

Mikro besinler, vücudun minik miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Vitaminler, mineraller ve su ihtiva ederler. Vitaminler ve mineraller, enerji üretimi de dahil olmak suretiyle muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Su da birçok hücresel süreçte yer almış olduğu için enerji üretimi için gereklidir.

Gıda maddeleri ve enerji arasındaki ilişki karmaşıktır. Genel hatlarıyla, ne kadar oldukça gıda maddesi tüketirseniz, o denli oldukça enerjiniz olur. Sadece, enerji seviyenizi korumak için doğru gıda dengesini tüketmek önemlidir. Meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı sıhhatli bir rejim yiyecek, enerjik kalmak için gereksinim duyduğunuz gıda maddelerini almanıza destek olacaktır.

Sıhhatli bir diyetin yanı sıra, enerji seviyenizi iyileştirmenin başka yolları da vardır. Tertipli egzersiz yapmak, kafi uyku almak ve stresi tedvir etmek, enerjinizi artırmaya destek olabilir.

Bu ipuçlarını takip ederek potansiyelinizi artırabilir ve enerjinizin tamamına ulaşabilirsiniz.

Enerji Besinler
İş yapabilme kabiliyeti Karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller
Bütün canlılar için gereklidir Vücuda enerji sağlayın
Vücutta depolanabilir Tertipli tüketilmesi icap eder
Fizyolojik aktivite için kullanılabilir Zihinsel aktivite için kullanılabilir

Potansiyelinizi Artırmak: Besinlerin Enerjideki Rolü

II. Besinler

Besinler, vücudun muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu maddelerdir. İki ana gruba ayrılırlar: makro besinler ve mikro besinler.

Makrobesinler vücudun büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratları, proteinleri ve yağları ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Vücudun birincil yakıtı olan glikoza parçalanırlar.

Proteinler dokuları inşa etmek ve onarmak için kullanılır. Ek olarak enzimler, hormonlar ve öteki vücut kimyasalları yapmak için de kullanılırlar.

Yağlar enerji depolamak, izolasyon ve organların korunması için kullanılır. Ek olarak vitaminlerin emilmesine de destek olurlar.

Mikronutrientler vücudun minik miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar vitaminler, mineraller ve suyu ihtiva eder.

Vitaminler metabolizma, gelişme ve bağışıklık şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir.

Mineraller bununla beraber kemik sağlığı, kas fonksiyonu ve kan pıhtılaşması şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için de gereklidir.

Su hayat için eğer olmazsa olmazdır. Vücut ağırlığının ortalama %60’ını oluşturur ve hazım, dolaşım ve ısı düzenlemesi şeklinde muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynar.

Bunu Gördünüz mü?  DNA'dan Yemek Tabağına Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme Bilimi

III. Enerji

Enerji, iş yapma kabiliyetidir. Bütün canlılar için elzemdir ve hareket, hazım ve üreme şeklinde muhtelif bedensel işlevler için gereklidir. Enerji yemeklerden elde edilir ve vücutta karbonhidrat, protein ve yağ formunda depolanır.

Yiyecek yediğinizde, vücudunuz karbonhidratları, proteinleri ve yağları daha minik moleküllere ayırır. Bu moleküller sonrasında vücudun ana enerji birimi olan adenozin trifosfat (ATP) kurmak için kullanılır. ATP, vücudun bütün hücrelerine güç sağlamak için kullanılır ve ek olarak gıdaları ve oksijeni vücut süresince taşımak için kullanılır.

Her gün gereksinim duyduğunuz enerji miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve genel sağlığınız şeklinde muhtelif faktörlere bağlıdır. Yaklaşık bir yetişkinin günde ortalama 2.000 kaloriye ihtiyacı vardır, sadece bu rakam bireysel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişebilir.

Kafi yemek yemezseniz, vücudunuz muntazam bir halde çalışmak için kafi enerjiye haiz olmayacaktır. Bu, yorgunluğa, güçsüzlüğe ve fizyolojik aktiviteleri gerçekleştirme kabiliyetinin azalmasına yol açabilir. Bilakis, oldukça fazla yemek yerseniz, vücudunuz fazla enerjiyi yağ olarak depolayacaktır. Bu, kg alımına ve obeziteye yol açabilir.

Vücudunuzun muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yapmak önemlidir. Buna bol bol meyve, sebze ve tam tahıl yiyecek dahildir. Ek olarak işlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların tüketimini de sınırlamalısınız.

Sıhhatli beslenerek ve tertipli egzersiz yaparak enerji seviyenizi koruyabilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Potansiyelinizi Artırmak: Besinlerin Enerjideki Rolü

IV. Gıda maddeleri ile enerji arasındaki ilişki

Besinler vücudun muntazam emek vermesi için eğer olmazsa olmazdır. Vücuda günlük aktivitelerini yerine getirmek için gereksinim duyduğu enerjiyi sağlarlar. Besinler ve enerji arasındaki ilişki karmaşıktır, sadece sıhhatli bir vücudu korumak için beraber iyi mi çalıştıklarını tahmin etmek önemlidir.

Vücuda enerji elde eden iki ana gıda türü vardır: karbonhidratlar ve yağlar. Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur ve glikoza parçalanırlar, bu da enerji için kullanılır. Yağlar da bir enerji deposudur, sadece karbonhidratlar kadar süratli parçalanmazlar. Proteinler direkt bir enerji deposu değildir, sadece vücudun hücre inşa etmesi ve onarması için gereklidir.

Bir besinin sağlamış olduğu enerji miktarı kalori cinsinden ölçülür. Bir kalori, bir gram suyun sıcaklığını bir santigrat aşama yükseltmek için ihtiyaç duyulan enerji miktarıdır. Bir gıdadaki kalori miktarı, karbonhidrat, yağ ve protein içeriğine nazaran belirlenir.

Vücudun muntazam emek vermesi için her gün her besinden muayyen bir miktara ihtiyacı vardır. Her gıda için Tavsiye edilen Rejim Ödenekleri (RDA’lar), Milli Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademileri Besin ve Beslenme Kurulu tarafınca belirlenir. RDA’lar, iyi bir sağlığı korumak için gereksinim duyulan günlük yaklaşık gıda alımına dayanır.

Bir ferdin her gün gereksinim duyduğu enerji miktarı yaşına, cinsiyetine, aktivite seviyesine ve öteki faktörlere bağlıdır. Enerji için Rejim Referans Alımları (DRI’ler), Milli Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademileri Besin ve Beslenme Kurulu tarafınca belirlenir. DRI’ler, sıhhatli bir vücut ağırlığını korumak için ihtiyaç duyulan yaklaşık günlük enerji alımına dayanır.

Bunu Gördünüz mü?  Makro Ustalığı İş ve Yaşamda En Üst Düzey Performansa Nasıl Ulaşılır

Besinler ve enerji arasındaki ilişki karmaşıktır, sadece sıhhatli bir vücudu korumak için beraber iyi mi çalıştıklarını tahmin etmek önemlidir. Vücuda gereksinim duyduğu gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim uygulayarak, insanoğlu günlük aktivitelerini gerçekleştirmek için gereksinim duydukları enerjiye haiz olduklarından güvenli olabilirler.

V. İhtiyacınız olan gıdaları iyi mi alırsınız?

İhtiyacınız olan gıdaları almanın birçok değişik yolu vardır. Dengeli bir beslenme uyguladığınızdan güvenli olmanın en iyi yolu, bütün gıda gruplarından muhtelif yiyecekler yemektir.

İhtiyacınız olan gıdaları alabilmeniz için birtakım ipuçları şunlardır:

  • Muhtelif meyve ve sebzeler tüketin. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve lif açısından iyi bir kaynaktır.
  • Tam tahıllar tüketin. Tam tahıllar lif, vitamin ve mineral açısından iyi bir kaynaktır.
  • Yağsız protein kaynaklarını seçin. Balık, tavuk ve fasulye şeklinde yağsız protein kaynakları, oldukça fazla doymuş yağ tüketmeden protein almanın iyi bir yoludur.
  • Doymuş yağ, trans yağ ve ilave şeker alımınızı sınırlayın. Bu sağlıksız yağlar ve şekerler kg alımına ve öteki esenlik problemlerine katkıda bulunabilir.
  • Bolca su için. Su, iyi esenlik için eğer olmazsa olmazdır. Vücudunuzun nemli kalmasına ve muntazam çalışmasına destek verir.

Gıda alımınız hikayesinde endişeleriniz var ise, doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Bireysel ihtiyacınız olan şeyleri karşılayan sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

VI. Enerjiyi bereketli kullanmanın yolları

Enerjiyi bereketli kullanmak için yapabileceğiniz birçok şey var, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl içeren sıhhatli bir rejim uygulayın.
  • Tertipli egzersiz yapın.
  • Yeterince uyuyun.
  • Stresi yönetin.
  • Sigara ve aşırı alkol tüketiminden kaçının.

Bu ipuçlarını takip ederek genel esenlik ve refahınızı iyileştirmeye destek olabilir, ek olarak enerji tasarrufuna da destek olabilirsiniz.

VII. Besinlerin ve enerjinin esenlik açısından önemi

Besinler ve enerji iyi esenlik için eğer olmazsa olmazdır. Vücudunuzun muntazam çalışmasına ve bütün yaşamsal aktivitelerini gerçekleştirmesine destek olurlar. Kafi gıda olmadan bitkinlik, halsizlik ve odaklanma yeteneğinizde azalma yaşayabilirsiniz. Ek olarak hastalanma olasılığınız da artabilir.

Öte taraftan kafi gıda almak sıhhatli bir kiloyu korumanıza, kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.

Besinlerin ve enerjinin sağlığa katkıda bulunmuş olduğu muayyen yollardan bazıları şunlardır:

  • Karbonhidratlar vücudunuza enerji sağlar. Vücudun ana yakıt deposu olan glikoza parçalanırlar.
  • Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Ek olarak bağışıklık fonksiyonu ve hormon üretimi şeklinde birçok öteki mühim vücut fonksiyonunda da yer alırlar.
  • Yağlar enerji depolamak, vücudu izole etmek ve organları korumak için gereklidir. Ek olarak hücre büyümesi ve gelişimi şeklinde birçok başka mühim vücut fonksiyonunda da yer alırlar.
  • Vitaminler ve mineraller muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Vücudunuzun yemekleri enerjiye dönüştürmesine, kemik ve diş oluşturmasına ve bağışıklık sisteminizi düzenlemesine destek olurlar.

Vücudunuzun muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yapmak önemlidir. Muhtelif sıhhatli yiyecekler yiyerek, sıhhatli ve enerjik kalmak için gereksinim duyduğunuz gıdaları aldığınızdan güvenli olabilirsiniz.

Bunu Gördünüz mü?  Parlaklığı Beslemek Beslenme Danışmanlarının Başarılı Olmasına Yardımcı Olacak 5 Strateji

Muayyen insan grupları için besinler ve enerji

Gıda ve enerji gereksinimleri, ferdin yaşına, cinsiyetine, aktivite düzeyine ve genel sağlığına bağlı olarak değişmiş olur. Sözgelişi, çocuklar ve ergenler gelişme ve gelişmelerini desteklemek için yetişkinlerden daha çok besine gereksinim duyarlar. Gebe ve emziren hanımefendiler da bebeklerinin büyümesini desteklemek ve anne sütü üretmek için daha çok besine gereksinim duyarlar. Etken olan kişiler hareketsiz olanlara nazaran daha çok enerjiye gereksinim duyarlar. Hasta olan yahut bir yaralanmadan kurtulan kişiler iyileşmelerine destek olması için daha çok besine gereksinim duyabilirler.

Sağlığınızı ve enerji seviyenizi desteklemek için gereksinim duyduğunuz gıdaları aldığınızdan güvenli olmak önemlidir. Gıda ihtiyacınız olan şeylerin ne olduğu için güvenli değilseniz, doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşün.

IX. Gıda maddeleri ve enerji hikayesinde son araştırmalar

Besinler ve enerji üstüne meydana getirilen son araştırmalar, sıhhatli bir diyetin enerji seviyelerini korumak için elzem bulunduğunu gösteriyor. Meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı bir rejim, vücuda enerji üretmek için gereksinim duyduğu gıdaları sağlar. Bilhassa karbonhidratlar vücut için mühim bir enerji deposudur. Karbonhidratlar glikoza parçalanır ve sonrasında hücreler tarafınca enerji için kullanılır.

Sıhhatli bir diyetin yanı sıra, egzersiz de enerji seviyelerini korumak için önemlidir. Egzersiz, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye ve kas kütlesini artırmaya destek verir, bunların ikisi de vücudun enerjiyi bereketli kullanma kabiliyetini iyileştirmeye destek olabilir.

Gıda maddeleri ve enerji üstüne meydana getirilen incelemelerden elde edilmiş son bulgulardan bazıları şunlardır:

  • Meyve, sebze ve tam tahıllardan varlıklı bir beslenme enerji seviyenizi artırmaya destek olabilir.
  • Karbonhidratlar vücut için mühim bir enerji deposudur.
  • Egzersiz, kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesine ve kas hacminin artırılmasına destek verir; bunların her ikisi de vücudun enerjiyi bereketli kullanma kabiliyetini geliştirmeye destek olabilir.
  • B12 ve D vitaminleri şeklinde birtakım besinler enerji seviyenizi artırmaya destek olabilir.
  • Stres yorgunluğa ve enerji seviyesinin düşmesine yol açabilir.

Besinler ve enerji üstüne araştırmalar devamlı olarak gelişmekte ve devamlı olarak yeni bulgular yayınlanmaktadır. Sıhhatli bir rejim ve hayat tarzını takip ederek enerji seviyelerinizi optimize etmeye ve genel sağlığınızı korumaya destek olabilirsiniz.

S: Besinler nedir?

A: Besinler, vücudun muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu maddelerdir. İki kategoriye ayrılırlar: makro besinler ve mikro besinler. Makro besinler büyük miktarlarda gereklidir ve karbonhidratlar, proteinler ve yağları ihtiva eder. Mikro besinler daha azca miktarlarda gereklidir ve vitaminler ve mineralleri ihtiva eder.

S: Enerji nelerdir?

A: Enerji, iş yapma kabiliyetidir. Kalori cinsinden ölçülür. Vücut, hazım, hareket ve düşünme şeklinde muhtelif işlevler için enerji kullanır.

S: Besinler ve enerji beraber iyi mi çalışır?

A: Besinler vücuda muntazam emek vermesi için gereksinim duyduğu enerjiyi sağlar. Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Proteinler ve yağlar da enerji için kullanılır, sadece kas inşa etmek ve enerji depolamak şeklinde öteki işlevler için daha önemlidirler.

Arin Tuzun, dijital dünyada bilgi paylaşımına olan tutkusuyla bilinen bir isimdir ve ownhu.com'un sahibi olarak, sektördeki en güncel bilgileri ve trendleri takip etmektedir. Yıllardır teknoloji ve yaşam tarzı konularında derinlemesine araştırmalar yaparak, okuyucularına değerli içerikler sunma hedefindedir. Arin Tuzun, yenilikçi bakış açısıyla dijital platformları daha erişilebilir ve bilgilendirici hale getirmeyi amaçlamaktadır.

  • Toplam 153 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Parlaklığı Beslemek Beslenme Danışmanlarının Başarılı Olmasına Yardımcı Olacak 5 Strateji

Yiyecek İçecek 2 hafta önce

(*5*)İçindekilerII. Beslenme KoçluğuIII. Beslenme EğitimiVI. Beslenme Danışmanlığının YararlarıV. Kilogram KaybıVI. Beslenme Danışmanlığının YararlarıVII. Beslenme Danışmanı Iyi mi BulunurYaygın Beslenme SorunlarıSıhhatli Beslenme İçin İpuçları I. Beslenme Danışmanlığı II. Beslenme Koçluğu III. Beslenme Eğitimi IV. Sıhhatli Beslenme V. Kilogram Kaybı VI. Beslenme Danışmanlığının Yararları VII. Beslenme Danışmanı Iyi mi Bulunur VIII. Yaygın Beslenme Sorunları IX. Sıhhatli Beslenme İpuçları Malum Sorular “Fueling Brilliance: Strategies for Success in Nutrition Counseling” arama amacı, başarıya ulaşmış bir beslenme danışmanı olma hikayesinde data bulmaktır. Bu, değişik beslenme danışmanlığı türleri, beslenme danışmanı olmak için ihtiyaç duyulan beceriler ve yeterlilikler ve beslenme danışmanlığında mevcut değişik kariyer yolları hakkındaki data içerebilir. Mevzunun kısa özeti düz metin olarak şöyledir: Beslenme danışmanlığı, bireylere rejimleri ve yeme alışkanlıkları hakkındaki data ve yardımcı elde eden bir tür esenlik hizmetidir. Beslenme danışmanları, insanların yemek seçimleri hakkındaki bilgili kararlar almalarına ve sıhhatli beslenme alışkanlıkları geliştirmelerine destek sunar. Beslenme danışmanlığı, zayıflamaya, genel sağlıklarını iyileştirmeye yahut kronik bir […]

Şampiyonun Yemek Kitabı Vücudunuzu En Üst Düzey Performans İçin Besleyin

Yiyecek İçecek 2 hafta önce

İçindekilerII. Sporcular İçin Spor Beslenmesinin ÖnemiIII. Vücudunuzu En Üst Düzey Performans İçin Iyi mi Beslersiniz?IV. Antrenmandan Ilkin, Esnasında ve Daha sonra Yenmesi Ihtiyaç duyulan En İyi YiyeceklerV. Sıhhatli ve Leziz Spor Atıştırmalıkları İçin TariflerVI. Egzersiz Esnasında Susuz Kalmamak İçin İpuçlarıVII. Spor Yaralanmalarından KaçınmaSıkıntılı Bir Antrenmandan Iyi mi Kurtulunur I. Şampiyonun Yemek Kitabı: Spor Beslenmesi ve Tariflerine Dair Nihai Rehber II. Sporcular İçin Spor Beslenmesinin Önemi III. Vücudunuzu En Üst Düzey Performans İçin Iyi mi Beslersiniz? IV. Antrenmandan Ilkin, Esnasında ve Daha sonra Yenmesi Ihtiyaç duyulan En İyi Yiyecekler V. Sıhhatli ve Leziz Spor Atıştırmalıkları İçin Tarifler VI. Egzersiz Esnasında Susuz Kalmamak İçin İpuçları VII. Spor Yaralanmalarından Kaçınma VIII. Sıkıntılı Bir Antrenmandan Iyi mi Kurtulunur IX. Şampiyon Bir Atletin Zihniyeti Spor Beslenmesi ve Tarifler Hakkındaki Tipik Mevzular spor beslenmesi spor tarifleri yiyecek kitabı şampiyon başarı “Champion’s Cookbook: Recipes for Success in Sports Nutrition” araması icra eden kişiler büyük olasılıkla atletik performanslarını […]

Atlet Avantajı Spor Beslenmesi En İyi Performansınıza Ulaşmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

İçindekilerII. Sporcu Beslenmesi Nelerdir?III. Sporcu Beslenmesi Niçin Önemlidir?IV. Spor Beslenmesinin TemelleriV. Değişik Sporcular İçin Spor BeslenmesiVI. Değişik Sporlar İçin Spor BeslenmesiVII. Spor Beslenmesi İpuçları ve Püf NoktalarıKaçınılması Ihtiyaç duyulan Spor Beslenmesi HatalarıIX. Spor Beslenme TakviyeleriÖncesinde, esnasında ve daha sonra sıvı tüketin Hususiyet Yanıt Sporcunun Avantajı Spor Beslenmesiyle Başarı Yaratmak Spor Beslenmesi Gıdanın fizyolojik aktiviteyi iyi mi beslediğinin bilimi Spor Performansı Yüksek düzeyde fizyolojik aktivite yapma kabiliyeti Sıhhatli Beslenme Vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden gıdaların tüketimi Sporcular İçin Beslenme Vücudun yüksek düzeyde fizyolojik aktivite yapabilmesi için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden gıdaların tüketimi II. Sporcu Beslenmesi Nelerdir? Spor beslenmesi, besin ve beslenmenin atletik performansı iyi mi etkileyebileceğinin incelenmesidir. Beslenmenin temel ilkelerinden değişik sporcuların ve sporların hususi gereksinimlerine kadar geniş bir mevzu yelpazesini kapsar. Spor beslenmesi, rekabet seviyeleri kesinlikle bütün sporcular için önemlidir. İyi beslenen bir sporcunun sıhhatli olma, sakatlıklardan daha süratli kurtuluş ve sporunda daha iyi […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele