- II. Uzun vadeli rejim nelerdir?
- III. Uzun vadeli rejimler enerji seviyelerini iyi mi etkisinde bırakır?
- IV. Enerji için en iyi uzun vadeli rejimler
- V. Uzun vadeli bir diyetin sizin için iyi mi işe yarayacağını öğrenin
- Sürdürülebilir Kg Kaybı: Kg Iyi mi Verilir ve Iyi mi Korunur
- VII. Uzun vadeli bir rejimde motivasyonunuzu iyi mi koruyabilirsiniz?
- Uzun vadeli bir diyetin yan etkileriyle başa çıkma ipuçları
II. Uzun vadeli rejim nelerdir?
III. Uzun vadeli rejimler enerji seviyelerini iyi mi etkisinde bırakır?
IV. Enerji için en iyi uzun vadeli rejimler
V. Uzun vadeli bir diyetin sizin için iyi mi işe yarayacağını öğrenin
VI. Uzun vadeli bir rejimde kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlar
VII. Uzun vadeli bir rejimde motivasyonunuzu iyi mi koruyabilirsiniz?
VIII. Uzun vadeli bir diyetin yan etkileriyle başa çıkma ipuçları
IX. Diyetinizle alakalı olarak ne vakit doktora görünmelisiniz?
Temel Sorular
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Rejim | Uzun süreli rejim, aylarca ya da senelerce sürdürülmesi amaçlanan beslenme alışkanlıklarındaki değişikliktir. |
Enerji | Enerji, iş yapma kabiliyetidir. Kalori cinsinden ölçülür. |
Uzun vadeli | Uzun vakit kalıcı olan bir şey. |
Sürdürülebilirlik | Bir şeyi uzun vakit koruyabilme kabiliyeti. |
Kg kaybı | Kg kaybı. |
II. Uzun vadeli rejim nelerdir?
Uzun vadeli rejim, aylar ya da seneler süresince sürdürülmesi amaçlanan yeme alışkanlıklarındaki bir değişikliktir. Uzun vadeli rejimler çoğu zaman kilogram vermek ya da genel sağlığı iyileştirmek için kullanılır.
III. Uzun vadeli rejimler enerji seviyelerini iyi mi etkisinde bırakır?
Uzun vadeli rejimler enerji seviyeleri üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir. Birtakım rejimler kilogram yitirilmesine yol açabilir ve bu da enerji seviyelerini artırabilir. Sadece öteki rejimler kilogram alımına ya da gıda eksikliklerine yol açabilir ve bu da yorgunluğa yol açabilir.
Uzun vadeli bir diyetin enerji seviyeleri üstündeki muayyen tesirleri, bireye ve rejim türüne bağlı olarak değişecektir. Enerji seviyelerini etkileyebilecek birtakım faktörler şunlardır:
* Diyetin kalori açığı ya da fazlası
* Diyetin makro gıda bileşimi
* Diyetin mikro gıda içinde ne olduğu
* Meydana getirilen egzersiz miktarı
* Ferdin genel sıhhat ve zindeliği
Genel hatlarıyla, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı ve işlenmiş gıdalar açısından düşük diyetlerin enerji seviyelerini artırma olasılığı daha yüksektir. Bu tür rejimler vücuda karbonhidratlar, protein ve yağ benzer biçimde muntazam emek vermesi için gerekseme duyduğu gıdaları sağlar. Ek olarak sıhhatli bir kiloyu korumaya destek verir ve bu da enerji seviyelerini iyileştirebilir.
Buna ödenek, işlenmiş gıdalar açısından varlıklı ve gıda kıymeti düşük diyetlerin yorgunluğa yol açma olasılığı daha yüksektir. Bu tür rejimler çoğu zaman şeker ve sağlıksız yağlar açısından zengindir ve bu da kilogram alımına ve gıda eksikliklerine yol açabilir. Ek olarak vücudun enerji üretmesini zorlaştırabilirler.
Uzun vadeli bir rejime başlamayı düşünüyorsanız, sizin için doğru olduğu için güvenli olmak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz, sıhhatli ve sürdürülebilir ve yorgunluğa yol açmayacak bir rejim seçmenize destek olabilir.
IV. Enerji için en iyi uzun vadeli rejimler
Enerji seviyenizi korumanıza destek olabilecek birçok değişik uzun vadeli rejim vardır. En iyi seçeneklerden bazıları şunlardır:
- Akdeniz rejimi
- DASH rejimi
- Elastik vejetaryen rejim
- Vegan rejimi
- Vejetaryen rejimi
Bu diyetlerin tüm bunlar gıda açısından varlıklı sıhhatli, tam gıdalar yemeye dayanır. Ek olarak tüm bunlar nispeten rahat takip edilebilir, bu da onları rejimlerinde uzun vadeli değişimler yapmak isteyen kişiler için iyi bir seçenek haline getirir.
Enerji seviyenizi korumanıza destek olacak uzun vadeli bir rejim arıyorsanız, yemekten keyif aldığınız sıhhatli yemeklere dayalı bir rejim seçmeniz önemlidir. Bu, uzun solukta rejime bağlı kalma olasılığınızı artıracaktır.
V. Uzun vadeli bir diyetin sizin için iyi mi işe yarayacağını öğrenin
Uzun vadeli bir diyetin sizin için işe yaramasını sağlamak için yapabileceğiniz birkaç şey var.
Ilk olarak, hayat kişiliğinize müsait sürdürülebilir bir rejim seçtiğinizden güvenli olun. Rejime sadık kalamazsanız, netice göremezsiniz.
İkincisi, kafi kalori aldığınızdan güvenli olun. Rejim yaparken, vücudunuza yakıt sağlamak ve enerji seviyenizi yüksek tutmak için kafi kalori almanız önemlidir.
Üçüncüsü, kafi gıda aldığınızdan güvenli olun. Sıhhatli bir rejim bir tek daha azca yiyecek yemekle alakalı değildir, bununla beraber doğru yemekleri yemekle de ilgilidir. Bol bol meyve, sebze ve tam tahıl aldığınızdan güvenli olun.
Dördüncüsü, kafi egzersiz yaptığınızdan güvenli olun. Egzersiz bir tek kilogram kaybı için mühim değildir, bununla beraber genel sağlığınız ve refahınız için de önemlidir. Egzersiz kalori yakmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve enerji seviyenizi artırmanıza destek olabilir.
Beşincisi, yeterince uyuduğunuzdan güvenli olun. Uyku eksikliğiniz olduğunda, vücudunuz kilogram alımına ve yorgunluğa neden olabilen stres hormonu kortizolden daha çok üretir. Gecede 7-8 saat uyumayı hedefleyin.
En son, sevdiğiniz yemeklerden kendinizi yoksun etmediğinizden güvenli olun. Şayet devamlı olarak sevdiğiniz yemeklerden kendinizi kısıtlıyorsanız, rejiminizden vazgeçme olasılığınız daha yüksektir. Bunun yerine, en sevdiğiniz yemekleri rejiminize dahil etmenin sıhhatli yollarını bulun.
Sürdürülebilir Kg Kaybı: Kg Iyi mi Verilir ve Iyi mi Korunur
Kg vermek ve verdiğiniz kiloyu korumak zor olabilir, sadece mutlaka mümkündür. Birazcık planlama ve çabayla zayıflama hedeflerinize ulaşabilir ve hayatınız süresince sıhhatli bir kiloyu koruyabilirsiniz.
Sürdürülebilir kilogram kaybı için birkaç ipucu:
- Realist hedefler belirleyin. Oldukça süratli bir halde oldukça fazla zayıflamaya çabalamayın, aksi takdirde pes etme olasılığınız daha yüksek olur. Haftada 1-2 kilogram vermeyi hedefleyin ve kasın yağdan daha ağır bulunduğunu ihmal etmeyin, bundan dolayı tartıdaki sayının arzu ettiğiniz kadar süratli değiştiğini göremeyebilirsiniz.
- Hayat tarzınızda kademeli değişimler yapın. Bütün rejiminizi ve egzersiz rutininizi bir kerede değiştirmeye çabalamayın. Şekerli içecekleri kesmek ya da her gün birkaç dakika yürümek benzer biçimde ufak değişimler yaparak başlayın.
- Bir repertuvar ortağı bulun. Zayıflama yolculuğunuzda sizi destekleyecek birinin olması büyük bir ayrım yaratabilir. Motivasyonunuzu korumanıza destek olacak bir dost, aile üyesi ya da çevrimiçi yardımcı grubu bulun.
- Vazgeçmeyin. Kg vermek bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Yol süresince aksilikler olacak, sadece bunların sizi yıldırmasına izin vermeyin. Bir tek devam edin ve nihayetinde hedeflerinize ulaşacaksınız.
VII. Uzun vadeli bir rejimde motivasyonunuzu iyi mi koruyabilirsiniz?
Uzun vadeli bir rejimde motivasyonunuzu korumak zor olabilir, sadece zayıflama hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız bu eğer olmazsa olmazdır. İşte yolda kalmanıza destek olacak birkaç ipucu:
- Realist hedefler belirleyin.
- Bir plan yapın ve ona sadık kalınca.
- Bir yardımcı sistemi bulun.
- İlerlemenizden ötürü kendinizi ödüllendirin.
- Vazgeçmeyin.
Uzun vadeli bir rejimde motivasyonunuzu iyi mi koruyacağınız ile alakalı daha çok informasyon için doktorunuzla ya da diyetisyeninizle görüşün.
Uzun vadeli bir diyetin yan etkileriyle başa çıkma ipuçları
Uzun vadeli rejimler bazı zamanlar bitkinlik, sinirlilik ve konsantrasyon zorluğu benzer biçimde yan etkilere niçin olabilir. İşte bu yan etkilerle başa çıkmak için birtakım ipuçları:
- Bol bol meyve ve sebze yiyin. Bu yiyecekler enerjik ve odaklanmış hissetmenize destek olabilecek besinlerle doludur.
- Tertipli egzersiz yapın. Egzersiz ruh halinizi ve enerji seviyenizi iyileştirmeye destek olabilir.
- Yeterince uyuyun. Uyku eksikliğiniz olduğunda, bitkin ve asabi hissetme olasılığınız daha yüksektir.
- Kafein ve alkolden kaçının. Bu maddeler yorgunluğu ve sinirliliği kötüleştirebilir.
- Doktorunuzla konuşun. Rejiminizden ötürü ciddi yan etkisinde bırakır yaşıyorsanız, bu tarz şeyleri yönetmenin yolları ile alakalı doktorunuzla konuşun.
Diyetinizle alakalı olarak ne vakit doktora görünmelisiniz? Uzun vadeli bir rejime başlamayı düşünüyorsanız, ilkin doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz sağlığınızı değerlendirmenize ve uzun vadeli bir diyetin sizin için müsait olup olmadığını belirlemenize destek olabilir. Ek olarak, diyetin sizin için iyi mi işe yarayacağı ve ihtimaller içinde yan etkilerden iyi mi kaçınacağınız hikayesinde size rehberlik sağlayabilir.
Uzun süreli bir diyetin aşağıdaki yan etkilerinden herhangi birini yaşıyorsanız da doktorunuza görünmelisiniz:
- Tükenmişlik
- Baş ağrıları
- Baş dönmesi
- Bulantı
- Kabızlık
- İshal
- Ruh hali değişiklikleri
- Uyku problemi
Bu yan etkilerden herhangi birini yaşıyorsanız, başka tıbbi hastalıkları elemek için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz ek olarak rejiminize devam edebilmeniz için yan tesirleri yönetmenin yollarını önerebilir.
S: Uzun vadeli rejimlerde insanların icra ettiği yaygın yanlışlar nedir?
A: Uzun vadeli rejimlerde insanların icra ettiği yaygın hatalardan bazıları şunlardır:
- Oldukça azca yiyecek yiyecek
- Bütün gıda gruplarını kesmek
- Yeterince egzersiz yapmamak
- Sürdürülebilir bir rejimi takip etmemek
S: Uzun süreli diyetlerin yan etkileriyle başa çıkmak için ipuçları nedir?
A: Uzun vadeli diyetlerin yan etkileriyle başa çıkmak için birtakım ipuçları şunlardır:
- Azca oranda ve sık sık yiyecek yiyecek
- Bolca sıvı tüketin
- Yeterince uyumak
- Takviye almak
S: Beslenmenizle alakalı olarak ne vakit doktora görünmelisiniz?
A: Aşağıdakilerden herhangi birini yaşıyorsanız, diyetinizle alakalı olarak bir doktora görünmelisiniz:
- Açıklanamayan kilogram kaybı ya da alımı
- Tükenmişlik
- Baş ağrıları
- Baş dönmesi
0 Yorum